NOVEMBER måneds vinpakke
Kun 399,-
I denne måned koster vinene enkeltvis tilsammen op til 753,- kr. incl. fragt 159,-. Men du betaler KUN 399,- Du sparer 354,-. Pakken kan afhentes på lageret eller du kan få den leveret.
Læs mere nedenfor …
November måneds smagepakke består af følgende 6 vine:
Hvis du har aftalt en særlig sammensætning, kan nogle af vinene være ombyttet.
1. Casa Vinironia, Veneto Garganega Appassite 2013
Skinnende strågul Appassimento …
Garganega er en hvidvinsdrue, som er den 6. mest populære af slagsen i Italien. Det er den primære hvidvinsdrue i Soave i Veneto, hvor den enten optræder alene eller sammen med Trebbiano og Chardonnay. Producenten Casa Vinironia er kendt for sin høje kvalitet af Amarone Classico, Prosecco og de elskede røde appassimento der vandt titlen “Folkets favorit” på udstillingen My Kitchen 2012. Fra Casa Vinironia præsenteres denne flotte Garganega Appassite som en hvid appassimento fra smukke Veneto i Italien. Dele af vinen er lavet efter den traditionelle appassimento metode hvor de håndplukkede druer tørres i bambus kurve, før de presses. Metoden giver vinen en gylden gul farve og en rig, sund og frisk vin med strejf af fersken og tropiske frugter. I denne vin er farven skinnende strågul, duften minder om modne pærer og blommer, hvidtjørn, akacie og stærke mineralske strejf. Smagen er harmonisk, frisk og behageligt skarp. Casa Vinironia appassimento er ideel til lyst kød og retter baseret på ris med fisk og lettere buffet samt som aperitif og til sommerens krydrede grillretter. Serveringstemperatur: 12°C. 13% alc.
(v. min 6 fl. kun 59,-) Pr. fl. 79,-
1. Montagnac, Chardonnay 2012.
Behagelig sydfransk Middelhavs Chardonnay!
Montagnac, Chardonnay 2012 er lavet på Chardonnay druen på et 41 ha. stort område, med lerholdige solrige sandstens skråninger med gode vand reserver. Der er plantet 3600 til 4000 vinstokke per hektar, og udbyttet er begrænset til 70 hl / ha. Vinen har frugtagtige noter, er fyldig i munden, frisk og kompleks. Dette er det perfekte udtryk for en Middelhavs Chardonnay, med sin frugt hentet fra meget modne druer, idet den bevarer friskhed og livlighed. Slet ikke en tung vin, men denne Chardonnay fra syd har en elegant balance, som gør den meget velsmagende. Fremragende med grillet fisk.
Pr. fl. 89,-
2. Raices Reserva, 2006 Valdepeñas Reserva
Moden fadlagret spansk vin til fantasipris ..
Det spanske vindistrikt Valdepeñas “Sten-dalen” er et gammelt “vinland”, for her har kelterne, romerne og maurerne dyrket vin i den stenede dal syd for hovedstaden Madrid. I det ugæstfrie fastlandsklima med brændende varme somre og forfrosne vintermåneder har Tempranillo-vinplanterne lært at tilpasse sig gennem århundrederne. Vinmarkerne, som udgør 30.000 hektar, er anlagt i en højde på mellem 650-800 meters højde og her modnes druerne i et tørt klima med gode modningsbetingelser indtil høsten i september måned. Bodegas Fernando Castro Parilla er blandt de ældste vinhuse i Valdepeñas og blev grundlagt i 1850 i byen Santa Cruz de Mudela. Her dyrker 5. generation egne vinmarker på 60 ha og fremstiller klassiske vine efter gamle håndværksmæssige traditioner med hjælp fra moderne teknologi. Raices Reserva er en klassisk moden, fyldig og silkeblød rødvin, produceret på 100% Cencibel (en af de utallige Tempranillo-kloner), lagret i mindst 18 måneder på egetræsfade og efterfølgende flaskelagring. Smagen er elegant, velstruktureret og med en halvtør lang afslutning. Og så til fantasipris …
Pr. fl. 45,-
3. Mina de oro, Cabernet Sauvignon, Classic Collection 2013
Fremragende Chile vin, NON OAK ….
Cabernet Sauvignon er den mest almindeligt udbredte drue i den nye verden. Førende vine fra Chile har en elegance og tjener stor respekt på grund af kompleksiteten og mangfoldigheden af egenskaber, der stammer fra nuancer af hvad det chilenske landskab giver til druen. Druens tykke skind fører til klassisk høje tanniner, og stærk duft og smag af røde og sorte frugter fremmer egenskaber på både næse og gane. Druen stammer fra Frankrig og er en af de 5 originale druer i Bordeaux. Kemiske forbindelser i druen giver typisk særlige noter af grøn peber. Denne vin elsker at være lagret i egetræ. Chilenske Cabernet Sauvignons lagres ofte i amerikanske egefade i 1-2 år, som giver dem klassiske antydninger af vanilje, krydderier og tobak. NB! Når vinen som i denne Mina de Oro er flasket uden fadlagringen, fremstår den sprød og frisk, men stadig voldsom smagsfuld, og den mørke farve fra druernes farvestofholdige skind lader sig ikke nægte. Nyd denne unge vin let kølig, 16-18 gr., til let krydrede og gerne syreholdige retter. 14% alc.
(v. min 6 fl. kun 59,-) Pr. fl. 79,-
4. Château La Grave, Expression Rouge, 2012
Fremragende Sydfransk. Nu i ny årgang.
Château La Grave ejes af Jean-Pierre og Josiane Orosquette, som er 5. generation i en vinavlerfamilie. Slottet ligger 10 km øst for Carcassonne og omfatter 45 ha. med druerne Syrah, Mouvèdre, Grenache, Maccabeu og Marsanne, og 40 ha. med Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Sauvignon. Det er en meget anerkendt vinavlerfamilie, der har vundet mange medaljer ved store konkurrencer, ligesom vinene ofte fremhæves i de forskellige vinmagasiner. Det er svært at få guldmedalje på den store Concours Géneral Agricole i Paris, men Chäteau La Grave fik det for 2008’eren og igen nu i 2010. For 2009’eren fik de tildelt 4 **** i det førende engelske vintidsskrift Decanter, der skriver: ”Open scent of lightly cooked strawberries. Light, pure and fragrant with nice mineral notes, good acidity and a nice long finish. Sleek textures and supple with a firm core. Very appetizing and pretty.”
Denne vin kaldes “Expression”. En moden, rund vin med god frugt og en blød, dyb peber-solbærduftende bouquet. Efter manges mening det bedste køb til prisen. Flot allround typisk sydfransk vin, der egner sig til det meste, såvel lettere som middeltunge retter, men prøv den også til sommerens salater med olivenolie, pateer m.v.
Pr. fl. 95,-
5. Domaine de la Vallée des Grives – Côtes du Rhône Villages Valreas 2012
Vinen fra de 3-stjernede Michelin restauranter ….
Denne vin har været en af vore største successer. Alt vi har kunnet skaffe er blevet revet væk! Og hvor er der mange, der har spurgt, om ikke vi kunne skaffe den igen, og som ærgrede sig over at de ikke købte mere sidste gang. Vi har denne fantastiske vin på lager igen NU! Og på trods af afgiftsstigninger m.v. til samme tilbudspris som tidligere. Den er hus-vin på den 3-stjernede Michelin Restaurant Plaza Athénée i Paris, der er ejet af den legendariske kok og restauratør Alain Ducasse, samt hos kokkenes Grand Old Man Paul Bocuse i Lyon. Vinen, der er klassificeret som Cote du Rhône Village er lavet i Rhône-dalen i Villages Valreas, der har samme “jordbund” som Châteaneuf-du-Pape, nemlig de store “rullesten”. Vinene dyrkes på sydvendte terrasser i et trøffelområde efter organiske principper med tilsvarende lavt udbytte og høj kvalitet. Vinen er ikke fadlagret og kun let filtreret. Mesteren for denne vin er Cyril Payon, der er formand for de franske ønologer. Druesammensætning: 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Carignan. Vinen har en rubinrød farve med svagt violet skær (relativ ung vin), en pragtfuld næse af frugter fra solbær og hindbær. Den er en typisk Rhônevin af de bedre med en behageligt kompleks eftersmag. Kan nydes med velbehag nu – gerne efter dekantering, udvikler sig fortsat de næste 3-5 år.
Tag 6 fl. for 599,- (storkøb: køb 5 kasser og få en ekstra kasse UB)
Pr. fl. 149,-
6. Maynard’s Organic Ruby Reserve Port 50 cl.
Portvinen til juleaften, fremragende til ris a’lamande ..
En dejligt afrundet, økologisk Reserve Ruby Port, der efter 4 års lagring på 600 liters ældre egefade har fået poleret råfrugten og nu fremstår perfekt drikkeklar. Økologien består ikke alene i fraværet af sprøjtemidler såsom pesticider og herbicider, men også i minimal anvendelse af kobbersulfat. I stedet anvendes bl.a. mekanisk fjernelse af ukrudt, hvilket har sat nye standarder for bæredygtig vinavl i Douro-dalen. For at portvinen kunne certificeres som økologisk har man anvendt økologisk druesprit fra et specialiseret destilleri, godkendt af Portvinsinstituttet. Resultatet af den høje kvalitet i druematerialet, kræsne håndsortering af de bedste druer samt vinmagerens og kældermesterens håndværksmæssige tæft er nu tappet på flaske og klar til at give umiddelbar nydelse med økologien som en ekstra bonus. Maynard’s Organic Ruby Reserve er en dybrød, vinøs og frugtmættet portvin, præget af sin livlige bær-rigdom, velafbalanceret med afstemt sødme, frugt og rensende syre. Nyd den lettere afkølet om sommeren til eksempelvis jordbær – og efterår, vinter samt forår især til desserter med chokolade og/eller syltede mørke bær eller smagfulde oste, gerne blåskimmel. Og juleaften til ris a’lamande. Vinen er drikkemoden nu og vinder ikke nævneværdigt ved yderligere flaskelagring. Nyd den bedst af et rummeligt hvidvinsglas, serveret ved 10-17° alt efter anvendelsen.
Pr. fl. 98,-